— Tekoäly tulee mullistamaan koko hissi- ja liukuporrasalan. Keräämme jo nyt valtavan määrän dataa hisseistä ja liukuportaista sensorien kautta ja tekoäly auttaa tämän datan analysoinnissa ja hyödyntämisessä. Pystymme esimerkiksi ennakoimaan laitteiden mahdolliset viat tekoälyä hyödyntäen. Meille onkin tärkeää, että jokainen konelainen ymmärtää uusimman teknologian merkityksen heidän työssään.
Antti Koskelin, tietohallintojohtaja, KONE Oyj
— Haluamme Finnairilla hyödyntää uusia teknologioita ensimmäisten joukossa. Olemme aloittaneet ensimmäisten tekoälysovellusten rakentamisen, ja siksi on tärkeää tarjota kaikille työntekijöille mahdollisuus kasvattaa omaa ymmärrystä tekoälystä. Kyse ei ole kaukaisesta tulevaisuudesta: Koulutuksen merkitys näkyy jo nykyhetkessä.
Katri Harra-Salonen, Chief Digital Officer, Finnair
— Me Cargotecissa uskomme, että tekoäly tulee muuttamaan liiketoimintaamme ja toimialaamme lähivuosien kuluessa. Olemme sitoutuneita parantamaan tehokkuutta, turvallisuutta ja ekotehokkuutta toimialallamme. Näemme tekoälyn hyödyntämisessä suuria mahdollisuuksia matkalla kohti älykästä lastinkäsittelyä.
Soili Mäkinen, Tietohallintojohtaja, digitaalisen liiketoiminnan kehitysjohtaja, Cargotec
— Parhaimmillaan tekoäly voi mullistaa tapamme kohdata potilaita. Lääkäreiden ja muiden terveydenhuollon ammattilaisten aika ei jatkossa kulu enää potilashistorian läpikahlaamiseen, vaan sen sijaan asiantuntijat voivat keskittyä vuorovaikutukseen potilaiden kanssa.
Kaisla Joutsenniemi, kehittämisylilääkäri
— Tekoäly on tulevaisuuden finanssialan ydinosaamista ja tämä tulevaisuus on jo käsillä. Tarvitaan valmiuksia nähdä mahdollisuuksia, hyödyntää ja työskennellä tekoälyn kanssa. Aika #tekoälyhaasteen parissa on investointi asiakkaidemme hyvinvointiin ja konkreettinen keino rakentaa niin omaa kuin koko Suomenkin tulevaisuuden kilpailukykyä.
Meeri Haataja, Director of Artificial Intelligence, OP
— Avaa tason 1 Koneoppiminen, jolla voit ratkaista ongelmia, jotka ovat muuten liian kalliita tai kokonaan mahdottomia ratkaista. <br />Tyyppi: Työkalu <br />Materiaali: Data <br />Kohteet: Pelit &amp; Palvelut <br />Kantama: Mobiilipelit maailmanlaajuisesti.
Jarno Seppänen, Machine Learning Lead, Supercell
— Ihminen asettaa reunaehdot tekoälyn hyödyntämiselle ja sen tekemille päätöksille. Ihmisen tulee kyetä seuraamaan ja kontrolloimaan tekoälyn toimintaa DNA:lla. Siksi olemme mukana #tekoalyhaasteessa ja haastamme dnalaiset tutustumaan tekoälyn perusteisiin.
Kati Sulin, Chief Digital Officer, DNA
— Olemme päivittäin tekoälyn kanssa tekemisissä, vaikkemme itse sitä tiedostaisi. Itsenäiseen oppimiseen kykenevillä algoritmeilla on sovelluskohteita yhtä paljon kuin meillä ihmisillä mielikuvitusta. Tekoälyn oppiminen on parhaita investointeja mitä voit tehdä.
Max Pagels, Machine Learning Partner, Fourkind
— Helsinki aikoo olla parhaiten digitalisaatiota hyödyntävä kaupunki maailmassa. Olemme mm. jo kouluttaneet työntekijöitämme tekoälystä ja tämä avoin kurssi on loistava lisä koulutustarjontaan.
Jan Vapaavuori, Helsingin pormestari
— Tekoälyn kehittämistäkin tärkeämpää on sen monipuolinen soveltaminen. Se ei ole pelkästään insinöörien juttu. On upeaa, että Elements of AI -kurssi on avoin kaikille. Samalla testataan tulevaisuuden oppimistapoja, kun ihmiset voivat osallistua taustastaan riippumatta.
Elina Valtonen, Kansanedustaja
— Tekoäly vaatii dataa, osaamista ja aikaa. Dataa löytyy, osaamista saat tältä kurssilta - aikaa et saa koskaan takaisin. Aloita heti.
Antti Merilehto, tietokirjailija, Tekoäly - matkaopas johtajalle
— On tärkeetä ymmärtää tekoälyn vaikutukset elämäämme. Siksi mä haluan, että yhä useampi nuori nainen opiskelisi tekoälyn perusteet. Mahdollisimman erilaiset näkemykset ovat arvokkaita siinä vaiheessa, kun tehdään päätöksiä tekoälystä.
Soikku, Sosiaalisen median vaikuttaja
— Tekoäly tulee muuttamaan yhteiskuntaa yhtä paljon kuin sähkö.
Risto Siilasmaa, Hallituksen puheenjohtaja, Nokia
— Tekoälyn kehitys on ollut huimaavaa ja datamäärien sekä laskentatehon jatkuvan kasvun myötä saavutettavissa olevat hyödyt ovat yhä suurempia – kapea-alaisenakin on useita asioita, joita tekoäly tekee jo paremmin kuin ihminen. F-Securella työskentelemme jatkuvasti muuttuvalla uhkakuvakentällä, jossa meidän täytyy kyetä reagoimaan tehokkaasti ja nopeasti uusiin kyberuhkiin: tämä on mahdollista vain tekoälyn ja asiantuntijoidemme tiiviissä yhteistyössä.
Matti Aksela, Vice President, Artificial Intelligence, F-Secure

Miten voin osallistua?