📣 UUTTA! Fasilitoi tekoälykoulutusta yrityksessäsi: Elements of AI Teaching Kit.

Mietitkö, millainen vaikutus tekoälyllä on työhösi tai elämääsi?
Haluatko tietää, mitä tekoäly oikeastaan on?
Haluatko tietää, miten tekoäly tulee kehittymään ja miten se vaikuttaa meihin tulevaisuudessa?

Tavoitteenamme on tehdä tekoälystä ymmärrettävää

The Elements of AI koostuu ilmaisista verkkokursseista, jotka ovat tehneet MinnaLearn ja Helsingin yliopisto yhteistyössä. Tavoitteenamme on rohkaista ihan jokaista ikään ja taustaan katsomatta oppimaan tekoälyn perusteet: mitä tekoäly on, mitä sillä voi (ja ei voi) tehdä ja miten luoda tekoälymenetelmiä. Kurssit koostuvat teoriaosuuksista ja käytännön harjoituksista, ja voit suorittaa ne omaan tahtiisi.

Course1-banner

Osa 1

Tekoälyn perusteet

"Tekoälyn perusteet" on maksuton verkkokurssi, joka on suunnattu kaikille, jotka haluavat tietää, mitä tekoäly on, mitä tekoälyllä voi (ja ei voi) tehdä ja miten tekoäly vaikuttaa elämäämme. Syvällistä matematiikan ymmärrystä tai ohjelmointitaitoja et tarvitse. Kurssin suoritettuasi voit saada 2 opintopistettä Avoimen yliopiston kautta.

Aloita kurssi
4 main image Landscape 16 9

Osa 2

Tekoälyä käytännössä

"Tekoälyä käytännössä" on ilmainen verkkokurssi jossa uppoudutaan kirjaimellisesti tekoälyn luomiseen algoritmien ja käytännön esimerkkien kautta. Jotta saisit kurssista mahdollisimman paljon irti, sinun olisi hyvä tuntea Python-ohjelmoinnin perusteet. Kurssi on tällä hetkellä saatavilla vain englanniksi.

Aloita kurssi
Course2-banner

yrityksille

Lisäpalvelut

Rakenna yhteinen ymmärrys tekoälystä ja tutki käytännön sovelluskohteita liiketoiminnassasi. Lisäpalveluina yrityksille mm. työkalut oppimisen fasilitointiin, valmiit työpajapohjat, analytiikka, oppimateriaalit ja paljon muuta.

Lisätietoja
— Tekoälyn kehittämistäkin tärkeämpää on sen monipuolinen soveltaminen. Se ei ole pelkästään insinöörien juttu. On upeaa, että kurssi on avoin kaikille. Samalla testataan tulevaisuuden oppimistapoja, kun ihmiset voivat osallistua taustastaan riippumatta.
Elina Valtonen , Kansanedustaja
— Tekoäly tulee muuttamaan yhteiskuntaa yhtä paljon kuin sähkö.
Risto Siilasmaa
— Idea on pohjoismaisen yksinkertainen: aloitetaan opettamalla yhdelle prosentille väestöä (n. 55 000 ihmistä) tekoälyn perusteet ja kasvatetaan opiskelijoiden määrää vähitellen seuraavien vuosien aikana.
POLITICO , Suomen suuri tekoälykokeilu →
— Päätimme syksyllä 2019, että Suomen EU-puheenjohtajakauden aineettomana lahjana, kaikkien kynien ja vihkojen ja rihkaman sijaan, tarjoaisimme tekoälykurssin kaikilla EU-kielillä.
Timo Harakka , työministeri

Nämä yritykset ovat ottaneet vastaan tekoälyhaasteen – ilmoita oma työpaikkasi mukaan! Lue lisää tekoälyhaasteesta

Logo Finnair
Logo Supercell
Logo Storaenso
Nokia Logo Rgb Hr
Logo Nordea
Logo Kesko
Logo Finnair
Logo Supercell
Logo Storaenso
Nokia Logo Rgb Hr
Logo Nordea
Logo Kesko

Tarina

Keväällä 2018, MinnaLearn ja Helsingin yliopisto aloittivat yhteistyön tavoitteena auttaa ihmisiä ymmärtämään paremmin tekoälyä. Yhdessä he loivat Elements of AI:n tekoälyn perusteet kurssin käännettiin syksyllä myös suomeksi.

1 miljoona opiskelijaa

Kurssilla on yli 1 miljoona rekisteröitynyttä opiskelijaa.

170 maata

Kurssi on levinnyt maailmalle ja tällä hetkellä valmistuneita on yli 170:stä maasta.

40% naisia

Noin 40 % kurssilaisista ovat naisia, joka on yli tuplat enemmän kuin keskivertomäärä muilla tietotekniikkakursseilla.

Reaktor-elements-graduation-2018-13
Reaktor-elements-graduation-2018-7

Yhteistyössä

FCAI

Helsingin yliopisto ja Aalto-yliopisto ovat yhdistäneet voimansa tekoälyn tutkimuksessa perustamalla Tekoälyn tutkimuskeskuksen (Finnish Center for Artificial Intelligence, FCAI). Tutkimuskeskuksen tavoitteena on kehittää tekoäly, joka on vuorovaikutteista, luotettavaa ja tehokasta.